Arrangör:

Sveriges Unga Aktiesparare

Sveriges Unga Aktiesparare

En av Sveriges snabbast växande handelsföreningar för aktieintresserade ungdomar.

Sveriges unga aktiesparare (även känd under namnet SUA) är en ideell handelsförening som grundades i början på 2003 av en grupp ekonomistudenter från Högskolan i Kalmar, inom sektionen BBS (Baltic Business School), numera känd som Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet. Föreningen har drygt 270 medlemmar runt om i landet och består huvudsakligen av ungdomar mellan 18 – 27 år. Majoriteten är studenter som antingen studerar ekonomi, marknadsföring, kalkylering eller någon enstaka kurs i aktier och företagande.

Handelsföreningen har sammankomster en gång i månaden, och dessa hålls på tre olika orter runt om i landet. Den största sammankomsten äger rum i Stockholm den sista torsdagen i månaden. Här har medlemmarna möjlighet att tillsammans studera aktiemarknaden, dess utveckling samt lära sig mer om aktier. Var tredje månad bjuds föreläsare in från både Sverige, Europa och övriga världen. Föreläsarna består av allt från marknadsexperter och företag till enskilda individer. Under det kommande året har man bjudit in Ingvar Göransson från handelsportalen TradingToplists som kommer ge medlemmarna en introduktionskurs i hur man handlar med aktier på nätverk som 24Option – en av Europas populäraste handelsportaler. Göransson kommer ge samma typer av föreläsningar och workshops på de andra orterna också, bland annat i Göteborg, Malmö och Kalmar. I september 2019 kommer en introduktion ges i fintech, där medlemmarna får möjlighet att lära sig mer om snabbt växande företag som Northmill

Som medlem i SUA – Sveriges unga aktiesparare – har du möjlighet till mer än bara sammankomster, mingel och föreläsningar. En gång om året arrangeras en större studieresa där du får möjlighet, att till ett rabatterat pris, åka bort en vecka till populära aktiedestinationer. Förra året åkte tre delegationer från SUA bort på en studieresa till NYSE (New York Stock Exchange) för att studera hur den amerikanska aktiemarknaden fungerar i teori och praktik.

På den här sidan kan du läsa om våra kommande events. Nedan finns också information för dig som vill bli medlem i SUA. Tänk på att det kan ta upp till tre veckor innan ditt medlemskap registreras.

Steg för dig som vill bli medlem:

1. Kontakta en av våra lokala föreningar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Kalmar.

2. Betala in medlemsavgiften på 550 kr / år. Om du är studerande så ligger avgiften på 400 kr / år (under förutsättning att du har ett giltigt studentkort utfärdat av Mecenat eller annat bevis som styrker på att du är studerande).

3. När du betalat in din avgift ber vi dig skriva ut en bekräftelse på din banköverföring och skicka in den tillsammans med ditt ansökningsformulär till den lokala förening som du önskar ansluta dig till. Inom tre veckor kommer du få ett medlemskort hemskickat. Du får lov att delta i sammankomsterna under tiden ditt kort behandlas. Dock kommer du behöva ditt kort för att kunna resa till workshops och events, samt delta i föreläsningar på andra orter.

Mer information om sammankomsterna kommer presenteras på den här sidan (gäller även föreläsningar, workshops, temadagar, mässor och studieresor).

Var är Sveriges Unga Aktiesparare aktiv?

Grn-pushpin Kommande evenemang.

Red-pushpin Redan genomförda evenemang.

Kontaktinfo