Arrangör:

Svenska Kryssarklubben

Båt förtöjd vid sxk boj
Båt förtöjd vid sxk boj

Svenska Kryssarklubben stärker lusten för turist- och långfärder till sjöss!

Svenska Kryssarklubben bildades 1923 och är en allmännyttig ideell förening med ca 43 000 individuellt anslutna medlemmar.
Kryssarklubben är för dig som älskar båt, hav och skärgård för segel eller motor.

Syftet med föreningen är att stärka hågen för turist och långfärder till sjöss. I modernt språkbruk så vill vi inspirera till ett aktivt båtliv, ökad gemenskap och dela erfarenheter för ett säkrare båtliv.
Därför erbjuder vi kurser, seglarläger, seglarskola och 24-timmarsseglingar för såväl unga som vuxna. Vill du göra en långresa i främmande vatten får du gemenskap och trygghet genom att delta i någon av våra eskaderseglingar. Om du hellre vill färdas på egen hand kan du få hjälp av klubbens över 50 utlandsombud.
Vi lägger ut bojar för trygg ankring runt kusterna och sätter upp enslinjer vid knepiga passager.
Vi värnar om våra hav och sjöar och gör vårt bästa så att nästa generation också kan uppleva vad vi får uppleva. Vi är många och kunniga i båtlivsfrågor och får myndigheter och andra att lyssna till våra råd och vår syn på saker innan beslut och lagar tas.

Svenska Kryssarklubbens medlemmar har slagit sig samman i lokala kretsar och intresseområden som arrangerar bland annat kurser, eskadrar, studiebesök och föredrag. De flesta kretsar driver en uthamn.
Inom Svenska Kryssarklubben finns det 14 kretsar; Blekinge, Bottenhavet, Dacke, Eggegrund, Medelhavsseglarna, S:t Anna, Skellefteå, Stockholm, Sörmland, Uppsala, Vänern, Väster Mälaren, Västkusten och Öresund samt tio nämnder; 24-timmars, båttekniska, eskader, hamn- och farled, information- och marknadsföring, miljö, qvinna ombord, sxk-ungom, utbildning och utland.

Var är Svenska Kryssarklubben aktiv?

Grn-pushpin Kommande evenemang.

Red-pushpin Redan genomförda evenemang.

Kontaktinfo