Arrangör:

Stockholms Konståkningsklubb

Stockholms Konståkningsklubb

SKK - som grundades 1943 - är en av landets äldsta konståkningsföreningar med många svenska mästare och mästarinnor i rullorna. Under 50, 60 och 70 talen var klubben en av de framgångsrikaste i landet med singel såväl som paråkning på programmet.

Under klubbens första år fanns även en annan klubb i samma område, Äppelvikens skridskoklubb (ÄSK) - en klubb som under hela sin livstid var verksam på utomhusbanan vids Stora Mossens IP . Många äldre Brommabor har varit medlemmar i SKK eller ÄSK som bägge existerade under 40-talet. Troligen lades ÄSK ner efter världsmästerskapen i Stockholm 1947. ÄSK hade inte hela tiden all sin verksamhet förlagt till Stora Mossen utan hade även en avrepad bana på den stora naturisen för konståkarna, (från när är inte känt) men detta upphörde någon gång 1942/43. Därefter tränade ÄSK-åkarna på Stadion is.

På 40-talet var t.ex. Britta Råhlén och Bo Mothander i ÄSK svenska mästare i både singel och par.

Innehållet på den här sidan och arrangörens evenemang är inlagda av oss på Allom för att testa att kalenden fungerar som den ska. Vi hoppas och tror att det blivit rätt.

http://info.allom.se/allom-provkor-kanske-med-ditt-evenemang/

Om du representerar arrangören så kan du gärna få ta över ägandet av sidorna. Kontakta då ingen-kontaktadress@allom.se.

Var är Stockholms Konståkningsklubb aktiv?

Grn-pushpin Kommande evenemang.

Red-pushpin Redan genomförda evenemang.

Kontaktinfo