Arrangör:

Jazz i Mariefred

Jazz i Mariefred

Jazzdagar med lokal prägel och enklare "diggarkvällar"

Jazz i Mariefred är en ideell förening, som arrangerar årliga jazzdagar i början av augusti. Avsikten är att skapa jazzdagar med en lokal prägel. Vi vill bygga på de nätverk som de jazzmusiker som bor i staden har. Tillsammans med Palle Danielsson och hans vänner, vill vi också utveckla jazzworkshops för ungdomar i anslutning till våra jazzdagar.

Vi vill med dessa jazzdagar och våra lite enklare ”Diggarkvällar” hjälpa till att sprida kunskapen och glädjen med jazzen till de som bor i Mariefred med omnejd. Vi ordnar 3-4 kvällar per säsong då vi träffas på Djurgårdsporten i Mariefred och spelar skivor, snackar jazz och ‘bara’ umgås och har det najs. Alla som vill tar med sig några av sina favorit-CD (gammalt eller nytt) så lyssnar och njuter vi tillsammans.

Vi är övertygade om att Jazz i Mariefred, som avslutning på varje sommar, har möjlighet att utvecklas till ett riksintresse på samma sätt som vår lilla stad. Vi är väldigt glada över det goda samarbetet vi har med Grafikens Hus där vi håller till år efter år.

Var är Jazz i Mariefred aktiv?

Grn-pushpin Kommande evenemang.

Red-pushpin Redan genomförda evenemang.

Kontaktinfo