Arrangör:

Grafikens Hus i Mariefred

Sveriges enda konsthall med fokus på den grafiska samtidskonsten

Grafikens Hus i Mariefred är Sveriges enda konsthall med fokus på den grafiska samtidskonsten. Här kan du se konstutställningar, handla grafisk konst, möta konstnärer och delta i konstvisningar i en stimulerande miljö. Kombinera gärna besöket med en avkopplande stund i kaféet.

Grafikens Hus invigdes av H.M. Kung Carl XVI Gustaf 1996 och är idag en av Stockholm-Mälardalens mest välbesökta konsthallar. Verksamheten inryms i Gripsholms Kungsladugård i utkanten av den idylliska småstaden Mariefred med utsikt över Gripsholms Slott och Mälarens vatten.

I Grafikens Hus möts konstintresserade i alla åldrar i en öppen och kreativ miljö. I grafikverkstaden arrangeras kontinuerligt vidareutbildning för unga konstnärer, workshops, kurser och skapande aktiviteter för barn och unga.

Grafikens Hus editerar, producerar och säljer svensk och internationell grafisk samtidskonst till privatpersoner, företag, konstföreningar och organisationer. Grafikens Hus utför även utsmyckningar på kontor och i offentliga miljöer. I butiken finns ett varierat utbud av konstkort, affischer och konstböcker.

Var är Grafikens Hus i Mariefred aktiv?

Grn-pushpin Kommande evenemang.

Red-pushpin Redan genomförda evenemang.

Kontaktinfo