Arrangör:

Den Nära Matens Vänner

Den Nära Matens Vänner är ”konsumentdelen” av Sörmlands Matkluster.

Vad är Den Nära Matens Vänner?

Den Nära Matens Vänner är ”konsumentdelen” av Sörmlands Matkluster. Vi representerar själva marknaden. Den del som i all produktutveckling driver på och får utveckling till stånd. I våra dagar skrivs mycket om längtan efter ”närproducerad” mat och ekologisk mat. Nu är det dags för oss som verkligen vill ha den bra maten att gå från ord till handling.

Det gör vi genom att ansluta oss till Den Nära Matens Vänner i Sörmland och aktivt efterfråga mer mat från trakten. När vi blir många som efterfrågar och köper den lokala mat som finns idag och dessutom tar för vana att fråga efter lokala alternativ så skapar vi en sörmländsk matmarknad - förutsättningar för nya, unga producenter att våga starta egna företag.

Att lära känna maten är en mänsklig rättighet

Som medlem i Den Nära matens Vänner är du med och arbetar på hemmaplan. Ska maten vara från trakten måste också stödgruppen vara från trakten. Där finns din mataffär, där finns ditt torg, där finns dina nuvarande eller blivande matproducenter. Där finns dina barn, barnbarn och gamla släktingar. Att vi alla ska kunna äta god mat och känna till vad vi äter och varifrån maten kommer är grundläggande rättigheter. Då måste vi också ha nära till de som producerar maten.

Var är Den Nära Matens Vänner aktiv?

Grn-pushpin Kommande evenemang.

Red-pushpin Redan genomförda evenemang.

Kontaktinfo