Warning_sign
Det här evenemanget har redan varit.

Vår livsviktiga mat - en ödesfråga

Miljö- & naturvård

Onsdag 1 februari 2017 klockan 17.30–19.30 i Göteborgs stad

Hur skall vi klara matförsörjningen vid en kris?

Sverige importerar mer än hälften av maten. Svenskt jordbruk har det tufft i dagens globala ekonomi och gårdar läggs ned i hög takt.

Hur skall vi klara matförsörjningen vid en kris? Det tar inte många dygn från importstopp till tomma matdiskar.

Vad kan jag själv göra för att förbättra mina möjligheter? Odlingar i stan har väckt ett verkligt intresse världen över. Göteborgs stad har ett fint program med strukturellt stöd för den som själv eller tillsammans med andra vill göra något. Det kan gälla allt från egna odlingslotter till stadsbruk, andelsjordbruk eller stadnära jordbruk. Det gäller naturligtvis grönsaker och det som växer i jorden, men också de som förflyttar sig som tvåbeningar( t ex höns), fyrbeningar( t ex gris) och mångbeningar ( t ex fisk, insekter) är aktuella .

Martin Berg, planeringsledare på fastighetskontoret, ger en överblick över stadens förnämliga satsningar med många goda exempel på vad som är på gång

Jonas Lindh, som tillsammans med William Bailey, startat Kajodlingen, grönsaksodlingar i frihamnen, berättar om hur de tänker och arbetar. Via instagram och facebook kan restauranger och andra kunder se och beställa det som finns just för dagen.

Niklas Wennberg, Stadsjord handlar om odling, lokal mat och samverkan i kvarteret. I Sverige och bortom. Vi vill skapa en nygammal hållbarhetskultur och bygger mötesplatser för människor av alla sorter som vill vara med och göra kvarteret litet blommigare, roligare, varmare och mer hållbart.

Vi avslutar med frågestund

Seminariet är gratis och öppet för alla. För att vara säker på plats bör du komma i tid. Vi disponerar en lokal som rymmer ca 50 personer. Först till kvarn gäller.

De inledande föredragningarna börjar kl 18.00. Vi träffas i caféet på Ekocentrum från kl 17.30 för möjlighet till mingel och fika.

Vi vill gärna ha en anmälan för vår planering, senast 31 januari till Lars Odén,lars.oden@gmail.com eller 0706-254942

Aktiviteten anordnas av Ingenjörer för Miljön,
ingenjorerformiljon.se i samarbete med Läkare för Miljön, lakareformiljon.se och Ekocentrum, ekocentrum.se

Pris: Seminariet är kostnadsfritt och öppet för alla

Anmälan: Anmälan till Lars Odén, lars.oden@gmail.com eller 0706-254942

Plats: Ekocentrum i Göteborg

Adress: Aschebergsgatan 44, 411 33 Göteborg, Sverige

Latitud/longitud: N 57°41.614' O 11°58.405'

Google Maps för platsen
Spara i din Outlook eller kalender Kontakta Fler evenemang i samma kategorier