Warning_sign
Det här evenemanget har redan varit.

Styra mot ökad resurseffektivitet

Miljö- & naturvård

Onsdag 13 april 2016 klockan 15.00–17.00 i Stockholms stad

Seminarium om hur vi styr mot ett resurssmartare näringsliv

Anmäl dig/köp biljett ...

För att klara klimat- och miljöutmaningar samtidigt som näringslivets konkurrenskraft stärks behöver vi styra mot ökad resurseffektivitet. Men var ska vi börja? Vilka styrmedel kan vara lämpliga? Vad tycker företagen respektive myndigheter om policyutveckling för resurseffektivitet, och hur arbetar de själva med frågan?

IVAs projekt "Resurseffektiva affärsmodeller - stärkt konkurrenskraft" har sedan 2014 arbetat inom två huvudområden:
* Stimulera framväxten av nya affärsmodeller med inbyggd resurseffektivitet som maximerar resursernas värde. Projektet vill även lyfta fram exempel på affärsmodeller för resurseffektivitet inom olika branscher.
* Identifiera områden för policyutveckling för affärsmöjligheter i anslutning till resurseffektivitet och som stimulerar utveckling av sådana affärsmodeller. Projektet ska presentera förslag på policyutveckling som leder fram till att Sverige år 2050 ses som en global förebild för ett rent och resurseffektivt samhälle.

Vid seminariet diskuteras hur Sverige kan styra mot ökad resurseffektivitet, vad företagen gör på området och hur IVA kan bidra vidare.

Slutrapporten ”Policyutveckling mot 2025” läggs också fram och diskuteras. Förhoppningen är att projektet genom seminariet och den färska rapporten kan bidra till ett resurseffektivare Sverige i en nära framtid.

Pris: 0

Anmälan: Före 11 april via denna länk: http://iva.se/event/styra-mot-okad-resurseffektivitet

Plats: IVA konferenscenter

Adress: Grev Turegatan 16, 114 46 Stockholm, Sverige

Latitud/longitud: N 59°20.16' O 18°4.561'

Google Maps för platsen
Spara i din Outlook eller kalender Kontakta Fler evenemang i samma kategorier