Warning_sign
Det här evenemanget har redan varit.

Sommarmingel och boklansering

Miljö- & naturvård

Onsdag 17 juni 2015 klockan 16.30 i Stockholms stad

Sommarmingel och lansering av “Nationalekonomi för miljöintresserade”

Anmäl dig/köp biljett ...

Den 17 juni lanserar Fores antologin “Nationalekonomi för miljöintresserade”, där tio nationalekonomer resonerar kring ekonomi och miljö utifrån olika teman såsom tillväxt, BNP, teknikutveckling, styrmedel samt ändliga och förnybara resurser.

Detta firar vi med sommarmingel på Bellmansgatan 10 i Stockholm. Det blir svalkande dryck, enkla tilltugg och samtal med några av författarna samt Klas Eklund som skrivit bokens förord. Du kan också köpa boken för 50 kronor.

Om boken

Ur Klas Eklunds förord:

”Den här boken är viktig. Den berättar om ett gryende och fruktbart samarbete mellan ekonomer, naturvetare och miljövänner. Det illustrerar ett steg framåt från en tidigare alltför vanlig ömsesidig misstänksamhet. Många ekonomer såg länge den gröna rörelsen som flummig och världsfrånvänd, medan åtskilliga miljövänner såg ekonomer som känslokalla räknenissar. Båda typerna av tillmälen var fel. Nu pågår ett närmare och ett vidgat samarbete över disciplingränserna - för vilket denna bok är ett uttryck.”

I boken resonerar tio nationalekonomer kring miljöproblem och hållbarhet. Den innehåller kapitel om ekonomisk tillväxt, om vad som driver teknisk utveckling, om BNP och andra välfärdsmått, om ändliga och förnybara resurser, om styrmedel och klimatekonomi, och om vad miljöekonomin lär från beteendevetenskapen. Boken är skriven för den ekonomiintresserade miljövännen och för den miljöintresserade nationalekonomen.

Medverkande

Ulrika Stavlöt (redaktör)
Martin Berlin
Maria Perrotta Berlin
Johan Gars
Markus Larsson
Therese Lindahl
Conny Olovsson
Jesper Roine
Daniel Spiro
David von Below

Fores – Forum för reformer och entreprenörskap – är en grön och liberal tankesmedja som vill förnya debatten i Sverige med tro på entreprenörskap och människors möjligheter att själva forma sitt liv.

Plats: Bellmansgatan 10, Stockholm (T-bana Mariatorget/Slussen)

Adress: Bellmansgatan 10, 118 20 Stockholm, Sverige

Latitud/longitud: N 59°19.214' O 18°3.879'

Google Maps för platsen
Spara i din Outlook eller kalender Kontakta Fler evenemang i samma kategorier