Warning_sign
Det här evenemanget har redan varit.

Släpp kommunerna loss!

Miljö- & naturvård

Måndag 11 september 2017 klockan 09.30–16.00 i Stockholms stad

Frihetsreformer för det kommunala klimatarbetet

Anmäl dig/köp biljett ...

Kommuner och städer har i många fall ambitiösare klimatmål än landet i sin helhet och har länge varit drivande i klimatarbetet. Dagens regelverk, skattelagstiftning och förordningstexter kan dock ligga i vägen för de höga målsättningarna. Vilka förändringar behövs för att frigöra den kraft som finns?

Fossilfritt Sverige bjuder nu in till konferens om kommunernas klimatarbete med fokus på transporterna. Under konferensen presenteras en ny rapport särskilt framtagen av IVL Svenska Miljöinstitutet med tio konkreta förslag till hinderröjning. Dagen handlar också om vilka synergier med andra samhällsutmaningar som insatser för klimatet ger. Medverkar gör bland annat Ardalan Shekarabi, civilminister och Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

Kommunerna har en avgörande roll i omställningen till fossilfria transporter. Var med när vi tillsammans visar nya vägar framåt!

En blocköverskridande klimatöverläggning LIVE
10 nya frihetsreformer presenteras för kommunerna och de testas på en panel med riksdagsledamöter. Vilka får majoritet i riksdagen?

Alla vill ha HVO – hur ska det räcka?
Bristen på biodiesel riskerar att bromsa omställningen till fossilfria transporter. Måste vi acceptera import av palmolja innan den inhemska produktionen fått fart? Aktörer från branschens alla delar diskuterar vägen framåt.

Vancouver stoppar trafiken
Vancouver har utsetts till världens mest attraktiva stad och är känt för sitt offensiva klimatarbete. Nu ska de minska biltransporterna med 40 procent till 2030. Hur ska det gå till?

Dessutom: Civilminister Ardalan Shekarabi om hur utvecklingsagendan påverkar kommunerna, Helsingfors ersätter bilar med mobilitetskort, Tysta transporter för att motverka trängsel, Spårvagn vs elbussar, Klimatklivet för investeringar i fossilfria lösningar och Världens mäktigaste kommuner – friheten är större än man tror.

Konferensen riktar sig till kommuntjänstemän och politiker men naturligtvis även till andra som är intresserade eller berörda av frågorna.

Konferensen äger rum kl. 10-16 (kaffe och registrering från 9.30)

För frågor om konferensen:
Ebba Willerström Ehrning
ebba.willerstrom.ehrning@regeringskansliet.se

Arrangeras av Fossilfritt Sverige och Regeringskansliet

Pris: 770 kr exkl. moms. I avgiften ingår deltagande under hela konferensen, lunch och fika.

Plats: Södra teatern, Mosebacke, Stockholm

Adress: Mosebacke torg 1, 116 46 Stockholm, Sverige

Latitud/longitud: N 59°19.11' O 18°4.464'

Google Maps för platsen
Spara i din Outlook eller kalender Kontakta Fler evenemang i samma kategorier