Warning_sign
Det här evenemanget har redan varit.

Miljöjuridik och miljöansvar i praktiken

Miljö- & naturvård

Tisdag 24 november 2015 klockan 09.00–16.30 i Stockholms stad

Miljöjuridik och miljöansvar – praktiska exempel och tillämpning

Anmäl dig/köp biljett ...

Ta chansen att fördjupa din kompetens inom miljörätt. Under den här utbildningsdagen lär du dig mer om en rad olika miljörättsliga frågeställningar och du får flera praktiska exempel att diskutera. Tillsammans med deltagarna och kursledarna kommer flera diskussioner om olika möjligheter att genomföras.

Om du vill fördjupa dina kunskaper inom miljörätt är det här utbildningen för dig! Kursen förutsätter att du antingen har gått MiljöRapportens grundkurs i miljöjuridik och miljöansvar eller redan har motsvarande kunskaper inom miljöjuridik och önskar fördjupa dina kunskaper inom området. Du kommer att få fördjupningar inom frågeställningar såsom bl. a. saneringsansvarets fördelning, artskyddets påverkan på närliggande verksamheter, tillståndsprövning samt riksintressen och skyddade områden. Under kursdagen kommer även ett antal praktiska exempel gås igenom och diskussioner/grupparbeten genomföras i mindre grupper utifrån verkliga fall.

Målgrupp för utbildningen
Den här kursen riktar sig till dig som har genomgått MiljöRapportens grundkurs i miljöjuridik eller som redan har grundläggande kunskaper i miljöjuridik och som stöter på det i ditt arbete. Den passar även dig som ansvarar för miljöfrågor, kvalitet, inköp, arbetar som verksamhetsutvecklare, eller bara vill fördjupa dig inom miljörättsliga frågor.

Kursledare är advokat Pia Pehrson och Caterina Carreman, Foyen Advokatfirma Pia Pehrson är advokat och delägare på Foyen Advokatfirma. Hon har en bakgrund i Vattenfallkoncernen och är specialiserad på miljörätt och speciell fastighetsrätt. Hon arbetar med miljötillstånd, miljöansvar liksom detaljplaner, bygglov, exploateringsavtal och olika myndighets-godkännanden. Hon har stor erfarenhet av såväl energi-, industri- som infrastrukturprojekt och är just nu involverad i flera vindkraft- och gruvsatsningar. Caterina Carreman är advokat på Foyen Advokatfirma. Hon är specialiserad på miljörätt och speciell fastighetsrätt, med stort fokus på Plan-och bygglagen. Hon arbetar med tillstånd för miljöfarliga verksamheter, miljöansvar, detaljplaner, bygglov samt olika myndighetsgodkännanden. Hon har erfarenhet av flera olika branscher och är just nu involverad i flertalet vindkraftsprojekt.

Pris: Ordinarie pris 5 900 kr exkl. moms. Pris för prenumerant på tidningen MiljöRapporten och/eller MiljöRapporten Direkt är 4 900 kr exkl. moms.

Anmälan: Anmälan till kursen är bindande, dock sker avbokning utan kostnad om avbokningen sker senast 30 dagar före kurstillfället.

Plats: Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57 A, Stockholm

Adress: Birger Jarlsgatan 57, 113 56 Stockholm, Sverige

Latitud/longitud: N 59°20.475' O 18°3.885'

Google Maps för platsen
Spara i din Outlook eller kalender Kontakta Fler evenemang i samma kategorier