Warning_sign
Det här evenemanget har redan varit.

Miljöjuridik och miljöansvar

Miljö- & naturvård

Torsdag 22 oktober 2015 klockan 09.00–16.30 i Stockholms stad

Grundläggande miljöjuridik och miljöansvar

Anmäl dig/köp biljett ...

Miljörätten utvecklas snabbt både i Sverige och inom EU. Det betyder att många fler än tidigare kommer i kontakt med miljörättsliga frågor. MiljöRapporten erbjuder en omtyckt utbildning i grundläggande miljöjuridik och miljöansvar.

Den här utbildningen ger dig baskunskaper kring miljörättsliga frågor och riktar sig till dig som har grundläggande kunskaper inom miljö- och hållbarhet och som stöter på frågor som rör miljöjuridik i ditt arbete. Utbildningen tar bland annat upp miljöbalkens hänsynsregler, vilka krav som ställs vid en miljökonsekvensbeskrivning (MKB), när tillstånd krävs och vem som svarar för förorenad mark.

Målgrupp för utbildningen

Du behöver inte ha några förkunskaper inom området. Det här är utbildningen för dig som nyligen börjat stöta på miljöjuridik i ditt arbete, som ansvarar för miljöfrågor, kvalitet, inköp, arbetar som verksamhetsutvecklare, eller bara vill ha grunderna inom miljörättsliga frågor.

Kursledare är advokat Pia Pehrson och Caterina Carreman, Foyen Advokatfirma

Pia Pehrson är advokat och delägare på Foyen Advokatfirma. Hon har en bakgrund i Vattenfallkoncernen och är specialiserad på miljörätt och speciell fastighetsrätt. Hon arbetar med miljötillstånd, miljöansvar liksom detaljplaner, bygglov, exploateringsavtal och olika myndighets-godkännanden. Hon har stor erfarenhet av såväl energi-, industri- som infrastrukturprojekt och är just nu involverad i flera vindkraft- och gruvsatsningar.

Caterina Carreman är advokat på Foyen Advokatfirma. Hon är specialiserad på miljörätt och speciell fastighetsrätt, med stort fokus på Plan-och bygglagen. Hon arbetar med tillstånd för miljöfarliga verksamheter, miljöansvar, detaljplaner, bygglov samt olika myndighetsgodkännanden. Hon har erfarenhet av flera olika branscher och är just nu involverad i flertalet vindkraftsprojekt.

Pris: Ordinarie pris 5 900 kr exkl. moms. Pris för prenumerant på tidningen MiljöRapporten och/eller MiljöRapporten Direkt är 4 900 kr exkl. moms.

Anmälan: Anmälan till kursen är bindande, dock sker avbokning utan kostnad om avbokningen sker senast 30 dagar före kurstillfället.

Plats: Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57 A, Stockholm

Adress: Birger Jarlsgatan 57, 113 56 Stockholm, Sverige

Latitud/longitud: N 59°20.473' O 18°3.877'

Google Maps för platsen
Spara i din Outlook eller kalender Kontakta Fler evenemang i samma kategorier