Warning_sign
Det här evenemanget har redan varit.

Klimatevent på Kulturhuset i Stockholm

Miljö- & naturvård

Fredag 2 oktober 2015 klockan 09.00–19.00 i Stockholms stad

Naturskyddsföreningen och Kulturhuset Stadsteatern arrangerar ett klimatevent tillsammans

Vi vill inspirera Sverige och sätta press på den svenska regeringen inför de globala klimatförhandlingarna i Paris. Vi vill att Sverige visar resten av världen att offensiv klimatpolitik och välfärd kan gå hand i hand, idag finns inget land som kan visa det - vi vill att Sverige blir det landet!

Forskare, artister, kockar, filmare, musiker, politiker, stadsplanerare och författare kommer ta plats på Kulturhuset Stadsteaterns scener. Vi vill sprida hopp och visa på lösningar. Vi menar att det är fullt möjligt, ofta till och med lustfyllt, att lösa mänsklighetens just nu största utmaning – klimathotet. Men politikerna måste börja känna folkets tryck och det är bråttom. Många politiker säger att de vill agera, men vet inte om de har folkets uppbackning. Det måste vi visa dem att de har!

Kulturhuset blir under 2-3 oktober platsen där kultur och klimatfrågor vävs samman. Det blir både brett och folkligt, smalt och oväntat. Här kommer barnfamiljen, den insatta klimatkämpen, den allmänt samhällsintresserade och den som mest bara vill se sin favoritartist att få sig en riktig klimatboost. Vi kommer att samarbeta med fler aktörer för att visa att frågan är angelägen för många.

Välkommen att göra Klimathuset till en minnesvärd helg tillsammans med oss!

Pris: Fri entré, men vissa delar av programmet tar en entréavgift

Plats: Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm

Adress: SERGELS TORG 5, 111 57 Stockholm, Sverige

Latitud/longitud: N 59°19.939' O 18°3.918'

Google Maps för platsen
Spara i din Outlook eller kalender Kontakta Fler evenemang i samma kategorier