Warning_sign
Det här evenemanget har redan varit.

Kemikaliekontroll och lagstiftning

Miljö- & naturvård

Onsdag 23 september 2015 klockan 09.00–16.30 i Stockholms stad

Grundkurs i kemikaliekontroll och lagstiftning

Anmäl dig/köp biljett ...

Kraven på kemikaliekontroll ökar och lagstiftningen kring kemikalier utvecklas snabbt, både i Sverige och inom EU.

MiljöRapporten erbjuder en utbildning i grundläggande kemikaliekontroll och lagstiftning.
Kursen riktar sig till dig som har grundläggande kunskaper inom miljö- och hållbarhet och som stöter på frågor kring kemikaliekontroll i ditt arbete.

Utbildningen ger dig baskunskaper kring gällande regelverk, kontroll och hantering. Kursdagen behandlar bland annat utmaningar inom kemikalieområdet, möjligheter till substitution samt hur du tänker affärsstrategiskt kring kemikaliekontroll och kravställning i upphandlingar.

Kursledare är Maria Danielson och Jannike Ludvigsson, Goodpoint.

Maria Danielson, Goodpoint, har lång erfarenhet av att riskbedöma kemikalier samt att formulera kemikalie- och miljökrav för olika material och produktgrupper. Hon har djupa kunskaper om lagstiftning inom kemikalieområdet och ett särskilt engagemang för att varor ska vara giftfria. Maria Danielsson har en flerårig forskarbakgrund och är doktor i toxikologi.

Jannike Ludvigsson, Goodpoint, är en inspirerande föreläsare med bred erfarenhet inom kemi och miljö. Hon håller utbildningar inom hållbar utveckling, kemikalier och miljölagstiftning på Goodpoint, med ett stort intresse för giftfri miljö kopplat till lagstiftning och styrmedel. Jannike har en magisterexamen i miljö- och hälsoskydd med inriktning kemikalier i varor och ledningssystem från Stockholms universitet.

Pris: Ordinarie pris 5 900 kr exkl. moms. Pris för prenumerant på tidningen MiljöRapporten och/eller MiljöRapporten Direkt är 4 900 kr exkl. moms.

Anmälan: Anmälan till kursen är bindande, dock sker avbokning utan kostnad om avbokningen sker senast 30 dagar före kurstillfället.

Plats: Lundqvist och Lindqvist, Tändstickspalatset, Västra Trädgårdsgatan 15, Stockholm

Adress: Västra Trädgårdsgatan 15, 111 53 Stockholm, Sverige

Latitud/longitud: N 59°19.912' O 18°4.177'

Google Maps för platsen
Spara i din Outlook eller kalender Kontakta Fler evenemang i samma kategorier