Warning_sign
Det här evenemanget har redan varit.

Jul i Furuvik

Marknader

Söndag 18 december 2011 klockan 14.00–18.00 i Gävle kommun

Juleljus och självaste tomten

Hela parken strålar av ljus, de 1 miljon ljuspunkterna skapar en magisk känsla. Och julen är magisk, speciellt när man får träffa självaste Tomten. Vid Erk-Jons gården kan alla som vill, stora som små, hälsa på och för tjugo kronor få en julklapp av Tomtefar. På Fäbodvallen huserar Tomtemor som tar med barnen på matrunda bland fäboddjuren. Mitt i julstöket kan man också få en mysig stund i Källbrostugan där Tomtemor visar också upp sina gamla, gamla vinterleksaker från förr i tiden.
Under ditt besök har du möjlighet att se vår juliga eldshow. Inne i Magasinet kan du fynda julklappar. I Nisseverkstaden är det full fart med paketinslagning, rimtävling och pyssel. Här kan Du skriva Din önskelista som Du lämnar till Tomtemor på Fäbodvallen och sen hålla tummarna, för Du har väl varit snäll?
Regnskogen är öppen, där kan du hälsa på schimpanserna och de andra djuren. Har du tur får de se lilla Selma, vår allra minsta schimpans som är alldelens underbart söt. Varje lördag och söndag får du som är modig tillfälle att klappa en orm inne i vår boaskog.
Tre av parkens karuseller snurrar bara för Dig och det bästa av allt, åk hur mycket Du vill utan att det kostar en krona. Dessutom paketlotteri, chokladhjul och ta chansen att vinna en julskinka. Fryser Du kan Du hålla värmen med en tur på vår ponnyridning.
På vår julmarknad kan Du fynda hantverk, slöjderi, mat och dryck. Passa på att klara av julklappsköpen i lugn och ro.
I parkens Cirkusrestaurang kopplar Du av, värmer dig och tar något att äta och dricka. På vårt Tyrolertorg finns det också möjlighet att värma sig vid brasan samt att få något gott till livs. Eller varför inte kombinera med att besök på Furuviks Brygga? Där serveras ett dignande julbord i underbar miljö. För info ring 026-980 03 eller www.furuviksbrygga.se
Entrépris:
Vuxna 75 kr
Barn 3-12 år 50 kr
OBS! Barn under 3 år går in gratis. Säsongskort gäller ej.
Välkommen till Jul i Furuvik - ett besök med riktig julkänsla.

Adress: Furuvik, Gävle, Sverige

Latitud/longitud: N 60°38.963' O 17°19.694'

Google Maps för platsen
Spara i din Outlook eller kalender Kontakta Fler evenemang i samma kategorier