Warning_sign
Det här evenemanget har redan varit.

Johan Rockström gästar NMC - Frukostmöte

Johan Rockström gästar NMC - Frukostmöte – Johan Rockström gästar NMC - Frukostmöte Stockholm (Även som WEBBMÖTE)

Miljö- & naturvård

Torsdag 31 januari 2013 klockan 08.15–09.30 i Stockholms stad

Johan Rockström gästar NMC - Frukostmöte Stockholm (Även som WEBBMÖTE)

Johan Rockström är professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet och VD för Stockholm Resilience Centre. Han är en internationellt erkänd forskare kring globala hållbarhetsfrågor och ledde bl.a. utvecklingen av konceptet ”Planetary Boundaries”, som beskriver ramarna för möjlig mänsklig utveckling i en era av snabba globala förändringar. Han är ledamot i vetenskapliga kommittéer och styrelser och tilldelades dessutom titeln “Årets svensk i världen” år 2009 för sitt arbete med att koppla samman forskning om klimatförändringar med politik och samhälle.

I dagarna är Johan Rockström aktuell med boken Vår tid på Jorden som Johan skrivit tillsammans med fotografen Mattias Klum. Årets förmodligen mest angelägna coffee table-bok!

Värdsbankens nyligen utkomna rapport "Turn down the heat", som pekar på en stor risk för att jordens medeltemperatur ökar med 4 grader snarare än 2 mot slutet av detta århundrade och de konsekvenser detta kan få, ger ytterligare tyngd åt behovet av kraftfulla åtgärder. Det finns få forskare som kan förklara vetenskapsläget när det gäller klimatfrågan, den kritiska situationen för jordens biologiska system och behovet av åtgärder på ett så begripligt och övertygande sätt som Johan Rockström.

Johan kommer att berätta om det senaste kunskapsläget men också diskutera åtgärder som är fullt möjliga att genomföra om bara viljan finns.

Detta möte kommer även att sändas på webben. Ange detta vid anmälan. Länken skickas ut dagen före mötet, mötesrummet öppnar kl.7.45

Pris: Kostnadsfritt för medlemmar, för övriga 800 kr + moms

Anmälan: Anmälan senast den 27 januari. Anmälda deltagare som uteblir utan att anmäla återbud debiteras 500 kr + moms. För mer information kontakta kansliet på 010-505 1445 eller info@nmc.a.se

Plats: Halvarsson & Halvarsson, Stockholm

Adress: Sveavägen 21, 111 34 Stockholm, Sverige

Latitud/longitud: N 59°20.148' O 18°3.779'

Google Maps för platsen
Spara i din Outlook eller kalender Kontakta Fler evenemang i samma kategorier