Warning_sign
Det här evenemanget har redan varit.

Jesper Waldersten

Konst & utställningar

Lördag 22 oktober 2011 klockan 12.00–söndag 29 januari 2012 klockan 16.00 i Strängnäs kommun

Jesper Waldersten - Den ganska långa vägen hit

Jesper Waldersten (f. 1969 i Stockholm) är en av Sveriges mest populära illustratörer/konstnärer. Jesper har givit ut sju egenskrivna böcker bl a. “Tack för senast din djävel”, “Full av tomhet”, “Här kommer jag “ och “Ett svart streck”. I dagarna kommer “365 Days” ut som bok. Ett projekt på waldersten365.com där han publicerat minst en bild om dagen under ett år blir nu utställning på Gallery Jonas Kleerup samt 672 sidor bok som släpps under samma dagar som samarbetet med Grafikens Hus har premiär.

Under tiden då Jesper har tryckt på Grafikens Hus har två näringsrika samarbeten växt fram. Det ena är med Siv Johansson, en av Sveriges högst respekterade tryckare med bl a. Linn Fernström och Lena Cronqvist i sitt stall. Siv och Jesper fann varandra direkt.

”Det går fort, det är hög densitet i verkstaden när vi jobbar. Siv öppnar dörrar och jag tar allt som finns där inne” beskriver Jesper.

Det andra samarbetet som vuxit fram är mellan Jesper och Martin Sköld, musiker i gruppen Kent.

“Jag hämtar inspiration till mina bilder genom musik, nu kan jag göra det till toner som vuxit fram här i Mariefred, jag är en lyckligt lottad man. Det här är ett unikt samarbete, en svart svensk krock mitt i det sörmländska landskapet” säger Jesper.

Samarbetet har studsat som en boll mellan dem, bilder ger inspiration till musik, musik till bild.

Musiken kommer finnas i flera format. På invigningen/vernissagen då något extra utlovas, under hela utställningstiden som ett soundtrack till de grafiska bladen samt som separata låtar som går att lyssna på fristående.

Fr o m den 22 oktober Torsdag - Söndag kl 12.00 - 16.00

ENTRÉ Vuxna 85 kr
0-16 år fri entré
Medlemmar Grafikens Hus Vänner fri entré

Plats: http://www.grafikenshus.se/00744/

Adress: Grafikens Hus, 647 31 Mariefred, Sverige

Latitud/longitud: N 59°15.614' O 17°12.809'

Google Maps för platsen
Spara i din Outlook eller kalender Kontakta Fler evenemang i samma kategorier