Warning_sign
Det här evenemanget har redan varit.

Grundkurs i hållbarhet och CSR

Miljö- & naturvård

Tisdag 20 september 2016 klockan 08.45–16.30 i Stockholms stad

Grundkurs i hållbarhet och Corporate Social Responsibility (CSR)

Anmäl dig/köp biljett ...

Har du precis börjat arbeta med hållbarhet och Corporate Social Responsibility (CSR) eller är du intresserad av frågorna och vill veta mer? Då passar denna grundkurs i hållbarhet och CSR utmärkt för dig! Du får lära dig hur företag arbetar med hållbarhet och hur man på ett sätt gör miljö och socialt ansvar till en integrerad och lönsam del av verksamheten. Teori och föreläsningar varvas med interaktiva övningar och kunskapsutbyte.

I takt med att intresset för hållbarhet och CSR växer bland företagens kunder och medarbetare ökar behovet av att effektivt möta krav och ta tillvara möjligheter.

Denna grundutbildning lär dig hur man genom hållbarhet och CSR kan stärka organisationen, förbättra affärerna och attrahera de bästa medarbetarna och på så vis vara en kraft för förändring.

Du får en genomgång av grunderna i hållbarhet och samtidigt en intensivkurs i hur man skapar ett lyckat och effektivt CSR-arbete. Fakta växlas med fallstudier för att ge dig en så bred och användbar grund som möjligt.

UNDER DAGEN GÅR VI IGENOM:
– Historisk tillbakablick: Ansvarsbegreppet och områden när företag och organisationer arbetar med hållbarhet och CSR.
– Lagar och riktlinjer: Genomgång av internationella konventioner och deklarationer, nationell lagstiftning samt de centrala branschinitiativ som påverkar hållna rhetsarbetet.
– Motiv till hållbarhet: Utifrån case från såväl globala som nationella företag går vi igenom och diskuterar vilka motiv företag kan ha för att arbeta med hållbarhet och CSR och hur det kan vara en affärsmöjlighet.
– Hållbarhet och CSR praktiken: Processerna och framgångsfaktorerna för ett lyckat och effektivt arbete gås igenom, inklusive metoder för förberedande analyser, hjälpmedel för styrning och beskrivning av rapporteringsprocedurer och kommunikation av arbetet.

MÅLGRUPP
Utbildningen riktar sig till dig som arbetar inom privat, offentlig eller ideell verksamhet och vill lära dig vad hållbarhet och CSR handlar om och vilka faktorerna för ett lyckat hållbarhetsarbete är. Inga förkunskaper krävs.

MÅL MED UTBILDNINGEN:
Att ge deltagarna:
– Kunskaper i internationella riktlinjer och ramverk inom hållbarhet och CSR
– Kunskaper i hur hållbarhet och CSR kan stärka företag och organisationer
– Kunskaper i hur CSR och hållbarhet kan implementeras i verksamheten

Pris: 6 900 kronor exklusive moms (i priset ingår lunch och fika).

Plats: Lundqvist & Lindqvist Klara strand, Klarabergsviadukten 90, Stockholm

Adress: Klarabergsviadukten 90, 111 64 Stockholm, Sverige

Latitud/longitud: N 59°19.801' O 18°3.232'

Google Maps för platsen
Spara i din Outlook eller kalender Kontakta Fler evenemang i samma kategorier