Warning_sign
Det här evenemanget har redan varit.

Grundkurs i CSR och hållbart företagande

Miljö- & naturvård

Tisdag 3 november 2015 klockan 09.00–17.00 i Stockholms stad

Heldagsutbildning med grundkunskaper inom CSR och hållbarhetsfrågor.

Anmäl dig/köp biljett ...

Heldagsutbildning för dig som är ny inom CSR och hållbarhetsfrågor eller är nyfiken och vill ha grundläggande kunskaper inom området.

Vi ger dig verktygen för att på ett strukturerat sätt göra socialt och miljömässigt ansvar till en integrerad och lönsam del av verksamheten. Teori och föreläsningar varvas med interaktiva övningar och kunskapsutbyte.

I takt med att intresset för hållbarhet växer bland kunder och medarbetare ökar behovet av att effektivt möta krav och tillvarata möjligheter. Denna grundutbildning lär dig hur strategiskt hållbarhetsarbete kan stärka organisationen, förbättra affärerna och attrahera de bästa medarbetarna och på så vis vara en kraft för förändring.

I takt med att intresset för hållbarhet växer bland kunder och medarbetare ökar behovet av att effektivt möta krav och ta tillvara möjligheter. Denna grundutbildning lär dig hur man genom strategiskt hållbarhetsarbete kan stärka organisationen, förbättra affärerna och attrahera de bästa medarbetarna och på så vis vara en kraft för förändring.

Kursen ger dig en bakgrund till hållbarhetsbegreppet, tydliga definitioner och en god överblick över ramverk och riktlinjer kopplade till hållbarhet, exempelvis ISO 26000, Global Compact och Global Reporting Initiative.

Föreläsningar som blandas med interaktiva sessioner ger dig kompetens för att utveckla styrning och strategier för hållbara affärsmodeller. Dessutom får du en överblick över processen för hållbarhetsredovisning och hur man kan använda intressentdialog som ett verktyg för hållbarhetsarbetet.

UTBILDNINGEN RIKTAR SIG TILL:
– Du som arbetar inom offentlig, privat eller ideell verksamhet och vill lära dig grundläggande kunskaper om hur organisationer och företag kan och bör integrera hållbarhetsfrågor i sin verksamhet. Inga förkunskaper krävs.

MÅL MED UTBILDNINGEN:
Att ge deltagarna:
– Förståelse för hur hållbarhet och CSR kan utveckla verksamheten och affären och därmed företagets eller organisationens framgång.
– Kunskaper i internationella riktlinjer och ramverk
– Kunskaper i verktyg och strategier som stärker bolagets verksamhet och varumärke.
– Kunskaper i metoder för intressentengagemang och hållbarhetsrapportering

Utbildningen genomförs i samarbete med Enact Sustainable Strategies.

Utbildningsledare är Mattias Iweborg och Magnus Enell.

Mattias Iweborg är Enacts grundare och VD och har arbetat operativt och strategiskt med hållbar affärsutveckling, ansvarfullt företagande och mänskliga rättigheter de senaste 13 åren.

Magnus Enell är senior rådgivare på Enact. Han har arbetat med miljöfrågor sedan början av 70-talet och med hållbarhet sedan mitten av 90-talet.

Pris: 6 500 kronor exklusive moms (i priset ingår lunch och kaffe/te med tilltugg).

Plats: 7A Odenplan, Norrtullsgatan 6, Stockholm

Adress: Norrtullsgatan 6, 113 29 Stockholm, Sverige

Latitud/longitud: N 59°20.551' O 18°3.099'

Google Maps för platsen
Spara i din Outlook eller kalender Kontakta Fler evenemang i samma kategorier