
Foodprint 2017

Miljö- & naturvård
Torsdag 1 juni 2017 klockan 09.00–15.00 i Stockholms stad
Temadag om mat och hållbarhet
Anmäl dig/köp biljett ...Maten står för en fjärdedel av vår miljöpåverkan och gör stora avtryck på vår jord, att producera hållbara livsmedel har blivit ett lika starkt försäljningsargument som god smak och lågt pris.
Men vilka är då de största problemen och hur jobbar företag, branschorganisationer och handel för att lösa dem?
Välkommen till Svenska Måltiders temadag om mat och hållbarhet på Grand Hôtel i Stockholm, där vi vågar gräva lite djupare.
Bland annat kommer vi att få lära oss mer om hur livsmedelsbranschen och offentliga aktörer, som landets kommuner och landsting, kan bidra i arbetet för att nå de globala hållbarhetsmålen.
Ett stort ansvar vilar också på konsumenterna. Hur kan en svensk privatperson hjälpa till att rädda världen? Och hur kan livsmedelsbranschen forma gröna konsumenter?
Dessa och många andra frågor kommer att besvaras under Foodprint 2017.
I samband med frukost- och lunchminglet serveras helvegetarisk och hållbar mat, signerad Grand Hôtels kockar, och Foodprints egen ”Hållbar” bjuder på grönsakssmoothies i säsong.
Kontakt och frågor: Lotta Bergkvist
Pris: 2 990 kr, exklusive moms (frukost, lunch och kaffe ingår)
Plats: Spegelsalen Grand Hotel i Stockholm
Adress: Södra Blasieholmshamnen 8, 111 48 Stockholm, Sverige
Latitud/longitud: N 59°19.787' O 18°4.542'
Google Maps för platsen